Följ Golvbranschen

Utbildning ger Auktoriserade Golvföretag gedigen kompetens

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2011 07:45 CEST

-          Här är det minsann ingen som sitter av tiden! Kursdeltagarna är nyfikna och vetgiriga, ställer massor av frågor och vill lära mer, berättar Björn Törnquist från Welin & Co som utbildar i ytbehandling. För de golventreprenörer som valt att ta steget upp och bli Auktoriserade Golvföretag är denna kurs obligatorisk, något som också gäller deras eventuella underleverantörer.

Björn Törnquist ansvarar tillsammans med branschkollegorna Lars Lindgren från Duri och Bonas Peter Hellström för fortsättningskursen i ytbehandling. Den är en del av Golvbranschen GBRs omfattande utbildningsverksamhet för golventreprenörer. För de företag som beslutat att bli auktoriserade finns flera ”kravkurser”, allt för att upprätthålla den kompetens som auktorisationen garanterar.

Åke Karlsson äger och driver Vingåkers Golvservice som varit auktoriserat sedan 2001. Både han och hans medarbetare har gått fortsättningskursen i ytbehandling, som är obligatorisk för de auktoriserade golvföretagen.

-          På kurserna får vi alla nyheter inom regelverk, metoder, material och utförande, säger han.  De återkommande utbildningarna gör att vi hänger med och får ett försprång på marknaden eftersom vi känner till det allra senaste inom branschen och vet hur vi ska använda det.

Fortsättningskursen i ytbehandling är en teoretisk endagskurs som vänder sig till yrkesmänniskor med gedigen erfarenhet. Områden som tas upp är slipning, ytbehandling med lack, olja och hårdvaxolja samt underhåll och skötsel.  Nästa kurs för ytbehandling går i Umeå i augusti.

-          Vi fokuserar bland annat på att förebygga de vanligaste felen, berättar Björn Törnquist. Tänk om lokalen där golvet ska ytbehandlas håller lägre temperatur än rekommenderat. Om det är 5 grader kallare så påverkas självklart torktiden negativt. Då ska entreprenören kunna informera uppdragsgivaren om vilka komplikationer som kan uppstå.

GBRs aktiva stödjande leverantörer, ett 20-tal, bidrar med aktuell kunskap genom att hålla kurser inom sina specialområden. Utbildningen är branschneutral, utan koppling till varumärken.

-          Auktoriserade Golvföretag är en lysande idé, avslutar Björn Törnquist, och faktiskt unik internationellt sett genom att branschkollegor - eller konkurrenter om man så vill - går samman och säkerställer kvalitet gentemot slutkund. Utbildningen är en grundbult för att ge de auktoriserade företagen den höga kompetens som krävs.

Fakta/ Obligatorisk utbildning för Auktoriserat Golvföretag

  • Kvalitet, miljö och arbetsmiljö i golvbranschen
  • Juridik, AMA, Auktoriserat Golvföretag
  • Företagare i golvbranschen (kalkylering och budgetering)
  • Heta arbeten
  • Kurser i golvteknik och keramikteknik
  • Fördjupningskurs i golvslipning och avancerad ytbehandling
  • GVK-auktoriserad vid våtrumsarbeten

 

kompetens \ kvalitet \ garanti
Auktorisationen administreras av Golvbranschen, GBR.
info@golvbranschen.se \ www.auktorisation.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.