Följ Golvbranschen

Med Roslagens Golv mot auktorisation

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2014 11:46 CET

Nöjda kunder skickar ofta in bilder som publiceras på Roslagens Golvs Facebooksida. Här nyslipat och lackat golv i Uppskedika bygdegård.

Med en far och en farfar som varit i samma yrke är det kanske ingen slump att Mikael Lindgren blev mattläggare han också. Nu driver han Roslagens Golv i Östhammar, där golventreprenad och butik sammanlagt sysselsätter åtta personer. Företaget blev auktoriserat för ett år sedan.
-Det var kvalitetsstämpeln och en vilja att få in bra rutiner i verksamheten som gjorde att vi ansökte om att bli Auktoriserat Golvföretag, säger han. 

- Den utlösande faktorn var att vi behövde lite hjälp på traven med rutiner, underlag och materialdokumentation. Kvaliteten kommer liksom på köpet. Ett företag som har ordning och reda är seriöst och därför attraktivt för kunderna.

För att bli Auktoriserat Golvföretag krävs att de anställda går flera obligatoriska kurser. Golvbranschen, GBR, anordnar kurserna och i utbudet finns förutom praktiska moment även utbildning i juridik och golvföretagande samt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplaner. Vissa av kurserna ska företaget genomgå med jämna mellanrum för att ha aktuell kunskap och kompetens.

I och med auktorisationen ska man också kunna använda GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning. GBR Kretsloppsmärkning dokumenterar alla inbyggda material.

-Kretsloppsmärkning är ett bra hjälpmedel eftersom dokumentationen om alla material samlas på ett ställe och blir enklare att hantera både för oss och för beställaren. Vi använder systemet så ofta och så mycket vi kan. Tyvärr är det många produkter som fattas, när leverantören missat att lägga in informationen. 

-För ungefär ett år sedan blev vi godkända som Auktoriserat Golvföretag. Under den tiden har vi hunnit ha en revision också, och det gick bra tycker jag. Vi fick godkänt!
-Just den återkommande kontroll och uppföljning som revisionen av auktorisationen innebär är viktig. Det är själva kvalitetsstämpeln som visar att vi vet vad vi gör. Nu när vi expanderar vår verksamhet och bygger en helt ny butik har vi nytta av att kunna lita på våra rutiner och då blir auktorisationen ovärderlig, avslutar Mikael Lindgren.

Steg för steg - så blir man Auktoriserat Golvföretag. Se handledning nedan under Relaterat dokument.


Golvbranschens auktorisation ”Auktoriserat Golvföretag” har fått stort genomslag. Idag finns 80 procent av golvläggarkapaciteten inom auktoriserade företag. Auktoriserade företag har rätt kompetens genom obligatorisk utbildning och krav på dokumenterade kvalitets- och miljöplaner. Företagen granskas av oberoende revisor var 12-22 månad.

Auktoriserade golvföretag


Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.