Följ Golvbranschen

Ny revisor för Auktoriserat Golvföretag; Oberoende revision ger kvalitetsstämpel

Pressmeddelande   •   Sep 22, 2011 10:45 CEST

-Ingen ska känna sig orolig när jag kommer på besök, lugnar Golvbranschens nye revisor Ulf Ström. Se mig mer som ett stöd för att uppfylla kraven som auktorisationen ställer! Minst vartannat år får alla som tagit steget att bli Auktoriserat Golvföretag besök av en oberoende revisor. Syftet är att den kvalitetsstämpel som auktorisationen ger ska ha ett objektivt och mätbart innehåll.

Vid revisionerna, som aviseras i god tid innan Ulf kommer på besök, ligger fokus på kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Enligt ett speciellt revisionsprotokoll går man igenom det auktoriserade företagets planer och mål inom dessa områden. Om något underlag fattas blir det poängavdrag – men med möjlighet till senare komplettering.

-Det är egentligen inga konstigheter alls, säger Ulf. De dokument och underlag som behövs går man igenom på auktorisationens obligatoriska kurser för företagsledningen. Blir företaget underkänt får man ett åtgärdsprogram och därefter ny revision.

-Företagen kan ibland ha svårt att formulera sina miljömål, berättar Ulf. Det kan handla om åtgärdsprogram för att till exempel minska el- eller bränsleförbrukning eller andelen osorterat avfall. Kravet är att målen ska vara specifika och mätbara och även här får man god hjälp av kursdokumentationen.

Hela revisionen tar mellan en och två timmar och underlättas förstås om de dokument och underlag som specificeras i kallelsen från GBR ligger framme. Revisorskostnaden ingår i den ordinarie avgiften för Auktoriserat Golvföretag. Det är bara vid sena av- eller ombokningar som extra avgifter tas ut. GBR räknar med att närmare 100 löpande revisioner ska genomföras årligen.  Den som inte rättar sig efter auktorisationens krav kan på sikt bli utesluten från auktorisationen.

Vad är det viktigaste med golvföretagens auktorisation?

-Att kunden får ett fint golv med låg livscykelkostnad och hög kvalitet, avslutar Golvbranschens nye revisor Ulf Ström.

 

kompetens \ kvalitet \ garanti
Auktorisationen administreras av Golvbranschen, GBR.
info@golvbranschen.se \ www.auktorisation.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.