Följ Golvbranschen

Ny lagspelare i Golvbranschen

Pressmeddelande   •   Aug 03, 2016 11:34 CEST

Gerflor, ny aktivt stödjande leverantör till kvalitetskonceptet Auktoriserat Golvföretag, har installerat flera tusen kvadratmeter sportgolv inför OS i Rio.

Samarbete, gemensamma värderingar och laganda är lika viktigt vare sig det gäller en handbollsmatch på OS-nivå eller golvinstallation i ett nybyggt hus. Det menar Gerflor som har installerat flera tusen kvadratmeter sportgolv inför OS i Rio.

- Vi har valt att bli aktivt stödjande leverantör till Golvbranschens kvalitetskoncept Auktoriserat Golvföretag, eftersom de auktoriserade företagen delar våra värderingar. Vi märker att det är lätt att prata kvalitet, mervärde och ansvar med de golvföretag som är auktoriserade. Det gemensamma målet är att kunden ska få ut maximalt värde av sin golvinstallation, säger Håkan Höglind, teknisk chef på Gerflor i Sverige.

Gerflors produkter har funnits på svenska marknaden under många år men nu görs en tydlig satsning på Sverige med nytt lager och förstärkt säljkår. Globalt är Gerflor en av de ledande tillverkarna av vinylgolv och har många olika golv för både konsument och projekt, bland annat alltså sportgolv. Företaget ser en tydlig fördel i att ta aktiv del i Golvbranschen.

-När våra golv installeras av auktoriserade golventreprenörer jobbar vi i ett partnerskap. Vi får ett par extra ögon som ser till att våra produkter ges de rätta förutsättningarna. Hela kedjan håller ihop, från produkt över installation till skötsel och underhåll. Hållbarhet och miljötänk ingår i konceptet och vi deltar aktivt i arbetet för golvåtervinning och kretsloppsmärkning.

-Vi gillar också att de auktoriserade företagen följer upp och kontrollerar sina installationer. Detta utvecklas ständigt; den nya appen Golvkontroll är ett verktyg som vi verkligen står bakom. Den visar att hela installationen genomförts som den ska.

- Sedan kan alla ha en måndag, avslutar Håkan Höglind, men genom Auktoriserat Golvföretag tar vi ansvar hela vägen. Konceptet garanterar både produkten och installationen så kunden behöver aldrig känna sig orolig.

Läs mer om Gerflor här.

Gerflor är en av 26 aktivt stödjande leverantörer till konceptet Auktoriserat Golvföretag, som förenklar upphandling av golventreprenad. Den som anger Auktoriserat Golvföretag (eller liknande) i underlaget väljer en golventreprenör med full kompetens och aktuell utbildning. Genom att välja ett auktoriserat golvföretag blir golvinstallationen en länk i en obruten värdekedja. Alla auktoriserade golvföretag bedriver dokumenterat kvalitets- och miljöledningsarbete enligt en kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplan (KMA-plan). Regelbunden revision garanterar att planer och utbildning fullföljs. Läs mer om Auktoriserat Golvföretag.

Golvbranschen GBR är en rikstäckande paraplyorganisation för samtliga branschled och representerar 280 golventreprenörer och 42 leverantörer av golvmaterial och tillbehör. GBR arbetar bland annat med information, forskning samt teknisk och juridisk rådgivning. Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökonceptet Auktoriserat Golvföretag administreras av GBR, liksom GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.