Följ Golvbranschen

Leverantörer gillar kvalitet

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2014 14:30 CET

Butiksgolv, Scala 55/100 från Armstrong

-En felaktig eller slarvig installation spiller över på oss och våra golv får dåligt rykte, säger Anders Gustafsson som är försäljningschef i Sverige för Armstrong. Därför rekommenderar vi alltid auktoriserade golvföretag. Det handlar om seriositet i branschen och jag skulle önska att alla byggherrar krävde auktorisation.

Armstrong är tillsammans med bland annat Altro en av de 25 aktivt stödjande leverantörerna till kvalitetskonceptet Auktoriserat Golvföretag.  Värdefulla mervärden som aktuell utbildning, kunskap om gällande lagstiftning, kretsloppsmärkning, golvåtervinning och inte minst regelbunden revision av golvföretagen är inbyggt i konceptet. Den gör också upphandlarens jobb lite enklare; den som anger Auktoriserat Golvföretag, eller likvärdigt, i upphandlingsunderlaget får automatiskt del av dessa mervärden.

-Nyttan är att de auktoriserade entreprenörerna kan sin sak, är utbildade och vet hur man jobbar med olika produkter och material. Ibland väljer byggherren i stället att ta in underentreprenörer utan dokumenterad kompetens. Vår erfarenhet är att det då kan bli dyrare och sämre i förlängningen. Med Auktoriserat Golvföretag vet vi att våra produkter hanteras på rätt sätt och att resultatet motsvarar förväntningarna, avslutar Anders Gustafsson.

Också den aktivt stödjande leverantören Altro menar att Auktoriserat Golvföretag är en garanti för kvalitet. Anders Nordin, säljansvarig Stockholm/Östergötland;
-Det organiserade samarbetet inom golvbranschen skapar en hållbar kvalitetskedja som gynnar både oss och kunderna. Det finns rätt kompetens hela vägen.  De auktoriserade golvföretagen respekterar också de material som arkitekten föreskrivit och de förstår hur viktigt det är att inte byta ut den föreskrivna produkten mot en billigare, som ofta är av sämre kvalitet.

- Vi leverantörer borde kunna bli ännu bättre på att föra ut konceptet Auktoriserat Golvföretag till föreskrivarledet och beställarna. Att våra produkter hanteras av fackmän med utbildning och aktuell kompetens ger en bra livscykelkostnad och skapar trygghet i hela kedjan.

Auktoriserat Golvföretag förenklar upphandling av golventreprenad. Den som anger Auktoriserat Golvföretag (eller liknande) i underlaget väljer en golventreprenör med full kompetens och aktuell utbildning. Alla auktoriserade golvföretag bedriver dokumenterat kvalitets- och miljöledningsarbete enligt en kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplan (KMA-plan). Regelbunden revision garanterar att planer och utbildning fullföljs.

www.armstrong.se

www.altro.se

Golvbranschens auktorisation ”Auktoriserat Golvföretag” har fått stort genomslag. Idag finns 80 procent av golvläggarkapaciteten inom auktoriserade företag. Auktoriserade företag har rätt kompetens genom obligatorisk utbildning och krav på dokumenterade kvalitets- och miljöplaner. Företagen granskas av oberoende revisor var 12-22 månad.


Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.