Följ Golvbranschen

Kiilto ansluter till Auktoriserat Golvföretag

Pressmeddelande   •   Jun 19, 2019 13:49 CEST

Auktoriserat Golvföretag är Golvbranschens kvalitets- och miljöledningssystem som borgar för en hållbar golvinstallation i hela den relevanta värdekedjan. På entreprenörsidan finns idag 122 auktoriserade golventreprenörer. Finska familjeföretaget Kiilto blir nu det första företaget hos golvbranschens materialleverantörer att ansluta sig till auktorisationen.

Kiilto uppfyller samtliga uppställda krav inom områdena miljö och hållbarhet, däribland en genomförd riskanalys kring arbetsvillkor hos underleverantörer samt rutiner för att motverka korruption. Därmed blev Kiilto godkända på samtliga punkter i revisonen.

- Vi är mycket glada för auktorisationen och det är extra kul att vara först ut av leverantörerna. Detta speglar inte bara Kiiltos stora satsningar på golvbranschen i Sverige utan visar också att vi har ordning och reda i verksamheten. Detta gör oss till ett företag som våra samarbetspartners kan lita på, säger Per Göransson, vd på Kiilto.

Syftet med auktoriserat golvföretag är att stötta golvbranschens företag till att utvecklas och ligga i framkant inom hållbarhetsfrågor. Det är också en möjlighet för branschen att hjälpa byggherresidan att ställa relevanta krav i inköpsprocessen för att säkerställa leverans med fokus på kvalitet och hållbarhet i hela den relevanta värdekedjan.

- Det är väldigt roligt att Kiilto som första materialleverantörsföretag anslutits till Auktoriserat Golvföretag. Vi hoppas att Kiilto kommer kunna visa andra leverantörsföretag vilka fördelar de får av att vara ett Auktoriserat Golvföretag, särskilt inom området för hållbarhet som befinner sig i snabb förändring, säger Johan Aspelin, vd på Golvbranschen och fortsätter:

- Vår ambition är att Auktoriserat Golvföretag, ska fortsätta att utvecklas i takt med de marknadskrav som finns inom hållbarhetsområdet och särskilt ta fasta på de krav som är relevanta för golvmaterial och golvinstallationer. Vi vill vara en föregångare i branschen och göra det enkelt för våra anslutna golvföretags kunder, till exempel riksbyggare, att på ett säkerställt vis hitta seriösa underentreprenörer och materialleverantörer.

Läs mer på www.auktorisation.se

För mer information kontakta:
Johan Aspelin, vd för Golvbranschen
tel. 08-702 30 90

Golvbranschen GBR är en rikstäckande paraplyorganisation för samtliga branschled och representerar nära 300 golventreprenörer och ett 40-tal leverantörer av golvmaterial och tillbehör. GBR arbetar bland annat med information, forskning samt teknisk och juridisk rådgivning. Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökonceptet Auktoriserat Golvföretag administreras av GBR, liksom GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.