Följ Golvbranschen

Inget GBR-företag fällt; Branschanslutna golvföretag sköter sig

Pressmeddelande   •   Maj 10, 2011 10:57 CEST

Förra året fälldes inte något golvföretag anslutet till Golvbranschen (GBR) av Allmänna Reklamationsnämnden.  Totalt anmäldes 72 företag för golvrelaterade fel, varav tio GBR-anslutna. Under 2010 behandlades åtta av dessa tio ärenden, men inget GBR-företag fälldes. GBR-anslutna företag sköter sig alltså föredömligt på konsumentmarknaden, något som står i bjärt kontrast till de fuskbyggarprogram vi är vana att se på TV.

Vad beror det på att företag som är anslutna till Golvbranschen sköter sig så bra?

-    Vi satsar stort på utbildning, säger Jenny Arnoldsson, kvalitets- och miljöansvarig på GBR. Våra medlemsföretag har alltid den senaste kunskapen och de jobbar praktiskt med kvalitet utifrån dagens fackmässiga krav. Flera företag har gått i arv i generationer och där hålls hantverkshedern högt. En viktig orsak är också att företagen i GBR har krav på sig att ha en ordnad ekonomi.

148 av de GBR-anslutna företagen är dessutom Auktoriserade Golvföretag. Det innebär krav på fortlöpande utbildning, precis som för övriga GBR-företag, men de måste också uppfylla fler kriterier. Dokumenterade rutiner och planer för kvalitet, miljö och arbetsmiljö ska finnas. Att företagen följer sina planer kontrolleras av en oberoende revisor.

-      Auktoriserade Golvföretag arbetar främst med myndigheter och de stora byggföretagen, berättar Jenny Arnoldsson. I sådana större upphandlingar är dokumenterade kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplaner ett standardkrav och det har de Auktoriserade Golvföretagen alltid ordning på.

Genom att anlita ett företag som är anslutet till branschorganisationen GBR kommer kvalitet och kunskap på köpet. Dessutom nästan alltid den lägsta livscykelkostnaden, även om någon annan ger ett lägre pris vid själva beställningen. Då får man trösta sig med att den investering man gör ändå leder till den lägsta möjliga totalkostnaden! 

kompetens \ kvalitet \ garanti
Auktorisationen administreras av Golvbranschen, GBR.
info@golvbranschen.se \ www.auktorisation.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.