Följ Golvbranschen

Golvtrender 2016

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2016 13:00 CET

En av årets nya trender, den ljusa optimistiska framtidstrenden Astro, illustreras här av Ask Alabaster, ett krispigt vitt, mattlackerat trägolv från Kährs. Alla de golv som nämns nedan finns bifogade som bilder inklusive bildtexter.

Vilka trender syns i år? Vilka golvmaterial kommer vi att inreda med, eller i alla fall önska oss? Trender är inte så dödsviktigt men ganska kul! Här är golvleverantörernas svar på det som Stora Trenddagen spår ska bli de stora trenderna 2016; Santa Fé, Hedonism eller ”porrtrenden”, Maskinellt, Astro och Makers & Fixers.

I Santa Fé ser vi geometriska mönster med effektfulla färger.Textilmattan Play the Edge har ett starkt visuellt uttryck och ger samtidigt en behaglig, mjuk känsla åt inredningen. (egetaepper).
Designgolvet Starfloor Click är ett slitstarkt, fltalatfritt vinylgolv i plankformat. Skönt under fötterna, lätt att hålla rent och dessutom rekommenderat av Astma- och Allergiförbundet. (Tarkett).

Astro är den ljusa, optimistiska framtidstrenden med luftiga och vita inslag. På golvfronten representeras den av Svanenmärkta Ask Alabaster, ett krispigt vitt och mattlackat trägolv. (Kährs). Linoleum Veneto Linen är ett annat alternativ för Astrotrenden. Med miljömärkning, akustik-utförande och en slitstark, lättstädad yta passar linoleumgolvet i offentliga lokaler. (Tarkett).

Hedonism, också kallad“porrtrenden”, lyfter fram tunga draperier, spegelglas, sammet och boudoir-känsla. I inredningsstilen passar ekgolvet Nouveau Black, en mörkt brun, pigmenterad och mattlackad planka. (Kährs).

Maskinellt, industritrendens sista våg? Tänk rostiga lampor och råa väggar. En individualistisk tolkning av temat är Montgolfier Waterberg, textilmatta konstruerad i flera nivåer där metalliska garndetaljer reflekterar ljus. (egetaepper). Det betongmönstrade gummigolvet Artigo Screed platsar också i den maskinella trenden. Gummits tystare, mjukare fördelar kombineras med intrycket av betong.(Falck Design). Ytterligare ett golv med rå känsla är den ftalatfria kollektionen Metallic i 8 olika utföranden. (Ehrenborg).

Makers & Fixers Beskrivs som en anti-konsumtions-trend med fokus på miljö och återvinning. Fläckar och skavanker är okej. I trenden passar Svanenmärkta Kinda, ett rustikt, oljat parkettgolv med sågmärken, stora kvistar och sprickor som ger golvet en sliten look.(Kährs). Golvbehandlingen 1775 är ett annat trendalternativ. Rustika massiva ektiljor där plankorna handbränns med gasolbrännare och sedan ytbehandlas med hårdvaxolja. (Almedals).

www.egecarpet.com, www.tarkett.se, www.kahrs.se, www.falckdesign.com, www.ehrenborg.se,
www.almedalsgolv.se

Golvbranschen GBR är en rikstäckande paraplyorganisation för samtliga branschled och representerar 280 golventreprenörer och 42 leverantörer av golvmaterial och tillbehör. GBR arbetar bland annat med information, forskning samt teknisk och juridisk rådgivning. Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökonceptet Auktoriserat Golvföretag administreras av GBR, liksom GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.