Följ Golvbranschen

Golvtrender 2014

Pressmeddelande   •   Jan 20, 2014 09:55 CET

Matta producerad av kasserade, återvunna fisknät. Net Effect från Interface.
Fler golvtrendsbilder ser du längst ned eller i bifogad pdf.

En djupdykning i trend- och designvärlden såhär års ger tydliga svar. Slit- och slängepoken är definitivt över och hållbarhet, kvalitet och återbruk kommer tillbaka. En stark ”gör det själv”-trend pekar mot hantverk, personlighet, ärvda prylar och loppisfynd. Beständighet är det genomgående temat och vi söker en sinnlighet som handlar om harmoniska, organiska former och material som talar till känslan. Bland golvleverantörerna märks tidens tecken tydligt. Genuina, rustika trägolv, böljande former och mattor gjorda av återvunnet fisknät är några av deras klockrena svar på 2014 års tendenser.

Hållbart, genuint, rustikt… Ek Sture från Kährs är en handskrapad, djupt borstad ekplanka med personlig karaktär där bevarade kvistar och sprickor ger en tydlig patina. Golvet är framtaget som hyllning till en av företagets grundare och 30 års garanti visar på en produkt med hög kvalitet.

Trenden sinnliga material och organiska former illustreras av Tisca Catalan 614 från Falck Design. Den wiltonvävda mattan är producerad i 100 procent ren ull från Nya Zeeland och finns även som heltäckningsmatta.

Smart återvinning – kasserade fisknät blir oceanblå matta! Net Effect från Interface är hållbarhet från början till slut. Kasserade, uttjänta nylonnät samlas in i lokala fiskarsamhällen och återvinns till garn som blir nya, vackra mattor av hög kvalitet.

Kährs, Falck Design och Interface stöder, tillsammans med 23 andra leverantörsföretag, konceptet Auktoriserat Golvföretag.

Golvbranschens auktorisation Auktoriserat Golvföretag har fått stort genomslag. Idag finns 80 procent av golvläggarkapaciteten inom auktoriserade företag. Auktoriserade företag har rätt kompetens genom obligatorisk utbildning och krav på dokumenterade kvalitets- och miljöplaner. Företagen granskas av oberoende revisor var 12-22 månad. Auktoriserat Golvföretag


Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.