Följ Golvbranschen

Gemensamt intresse med Golvbranschen; Fastighetsägarna vill minska byggfel

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2012 08:42 CET

Sveriges fastighetsägare vill bidra till att minska resursslöseriet, att det byggs med kvalitet samt verka för livscykeltänkande och ett hållbart byggande i världsklass. Det slår man fast på sin hemsida och det ligger helt i linje med Golvbranschens målsättning med sin auktorisation ”Auktoriserat Golvföretag”. I dagarna går ett brev ut till Sveriges fastighetsägare och byggherrar som pekar på det gemensamma intresset av att minska risken för kostsamma byggfel och nå en felfri entreprenad.

På sin hemsida slår bransch- och intresseorganisationen Fastighetsägarna, med 17 000 medlemmar, fast sina grundvärderingar för en sund fastighetsmarknad i Sverige.

Långsiktighet    
”Fastighetsbranschen är till sin natur långsiktig. Våra hus ska vara lika bra att bo och leva i idag som om hundra år”.

Ansvar för miljön
”Förvaltarskapstanken är en naturlig del av vårt företagande. Vi vill vara med och ta vårt ansvar för att miljön även är bra för framtidens hyresgäster.”

Kvalitet och bygga rätt från början
”Det största resursslöseriet är att inte bygga hus med kvalitet och rätt från början”.

I det brev som snart landar hos fastighetsägare och byggherrar visar Golvbranschen på bästa sättet att väga in kvalitets-, kompetens- och miljöhänsyn i upphandling av golvinstallationer. Genom att anlita Auktoriserat Golvföretag, vars verksamhet granskas av en oberoende revisor, tar man ett stort steg mot felfri entreprenad och därmed en lägre livscykelkostnad. Den auktoriserade golventreprenören har aktuell utbildning, kunskap om material, skötsel och underhåll samt godkända miljö-, kvalitets- och arbetsmiljöplaner. Allt detta sammantaget garanterar en trygg golvinstallation som i längden skonar både miljö och plånbok.

Golvbranschens auktorisation ”Auktoriserat Golvföretag” har fått stort genomslag. Nu utförs över 80% av alla golvinstallationer av auktoriserade företag. Auktoriserade företag har rätt kompetens genom obligatorisk utbildning och krav på dokumenterade kvalitets- och miljöplaner. Företagen granskas av oberoende revisor var 12-22 månad.

kompetens \ kvalitet \ garanti
Auktorisationen administreras av Golvbranschen, GBR.
info@golvbranschen.se \ www.auktorisation.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.