Följ Golvbranschen

Branschskola flyttar till Göteborg

Pressmeddelande   •   Feb 17, 2020 08:30 CET

Bild: Bräckegymnasiet, Göteborg

För ett par år sedan startade Golvbranschen en branschskola för att stärka rekryteringen av yrkeselever. Skolan har hittills funnits i Kista utanför Stockholm. Från och med nästa läsår kommer branschskolan istället att ligga i Göteborg.

År 2017 meddelade regeringen att kommuner i samverkan med företagen skulle få möjlighet att inrätta branschkolor. Syftet med branschskolorna är att ge utbildning av hög kvalitet inom mindre yrkesområden och samtidigt säkra framtida rekrytering.

Golvbranschen, GBR, som består av golvläggningsföretag och golvtillverkare, startade hösten 2018 en branschskola på Kista byggtekniska gymnasium utanför Stockholm. Från och med våren 2020 kommer de praktiska momenten i golvläggarutbildningen istället att genomföras på Bräckegymnasiet i Göteborg.

  • -Branschskolan rekryterar elever från hela landet. De som söker till den går där under delar av sin termin och får en kvalificerad yrkesutbildning av lärare med specialkunskaper. Utbildningen är uppskattad av både eleverna och Golvbranschen GBRs företag som blir deras framtida arbetsgivare, säger Johan Aspelin, vd för Golvbranschen.

Möjligheten att rekrytera eleverna är ett viktigt motiv för Branschskolan. Antalet sökande till yrkesprogrammen är för få i förhållande till behoven.

  • -Yrkeskunskaper är högt eftertraktat på arbetsmarknaden. Våra medlemsföretag har stora rekryteringsbehov och genom branschskolan kan vi locka fler till att bli golvläggare, säger Johan Aspelin.

Mer information om Branschskolan i Göteborg

Om regeringens beslut att införa branschskolor: regeringen.se

För ytterligare information:

Johan Aspelin, VD på Golvbranschen, 08-702 30 90 , Johan@golvbranschen.se

Golvbranschen GBR är en rikstäckande paraplyorganisation för samtliga branschled och representerar nära 300 golventreprenörer och ett 40-tal leverantörer av golvmaterial och tillbehör. GBR arbetar bland annat med information, forskning samt teknisk och juridisk rådgivning. Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökonceptet Auktoriserat Golvföretag administreras av GBR, liksom GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.