Följ Golvbranschen

Branschanslutning ett klipp

Pressmeddelande   •   Nov 28, 2019 07:45 CET

Delar av teamet på Hendrick's Golv som just anslutit till Golvbranschen, GBR

Hendrick’s Golv i Uppsala är den senaste i raden att gå med i Golvbranschen, GBR. Henrik Lundström, vd och arbetsledare, märkte redan innan företaget anslöt sig att branschorganisationen ger fördelar. Det handlade om ett ärende där Hendrick’s var underentreprenör.

- Byggföretaget ifrågasatte om vi verkligen behövde lägga flytspackel på nygjuten betong. De menade att det var snyggt och slätt ändå och tyckte vi skulle limma golvet direkt. Vi vet ju att vattnet i limmet inte tas upp av tät nygjuten betong så vi vände oss till Golvbranschen för råd. Och de rekommenderade oss att lägga på flytspackel, precis som vi tänkte!

Där och då bestämde sig Lundström för att ansluta till branschorganisationen. Nu kan han pricka av fler fördelar.

Att vara GBR-företag är en kvalitetsstämpel som kommuner, landsting och byggbolag känner igen. Upphandlare vet att företagen har ordnad ekonomi och aktuell utbildning. Som konsument är det viktigt att veta att företaget följer branschens riktlinjer och lämnar ett års utförandegaranti på sitt jobb. Golvgarantin, som alla GBR-företag är anslutna till, säkrar också konsumenters trygghet i händelse av tvist.

- Vi hoppas verkligen slippa använda Golvgarantin, men det är bra att den finns. Det känns tryggt att ha GBR i ryggen, både med garantier, rådgivning och inte minst utbildning.

- För oss är det värdefullt med de tekniska råd som en branschorganisation kan ge. På webbplatsen finns till exempel en faktabank med råd och rekommendationer. Den använder vi mycket. Hänger man inte med är det lätt att göra fel. Av samma anledning är de kurser som Golvbranschen anordnar, och som vi nu får tillgång till, intressanta. Det gäller att ha aktuella kunskaper!

Vägen framåt för Hendrick’s är klar. Man siktar på att bli Auktoriserat Golvföretag inom ett par år.

- Det är en naturlig utveckling för att kunna vara med och svara på upphandlingar. Upphandlarna ställer hårda krav på kvalitetssystem, så auktorisation blir mer och mer nödvändig för att kunna bli upphandlad av kommuner och landsting, säger Henrik Lundström.

Golvbranschen GBR är en rikstäckande paraplyorganisation för samtliga branschled och representerar nära 300 golventreprenörer och ett 40-tal leverantörer av golvmaterial och tillbehör. GBR arbetar bland annat med information, forskning samt teknisk och juridisk rådgivning. Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökonceptet Auktoriserat Golvföretag administreras av GBR, liksom GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.