Följ Golvbranschen

Auktoriserade Golvföretag har självförtroende

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2011 08:30 CET

Kompetens och kvalitet lönar sig i längden. Det är tanken bakom Golvbranschens auktorisation av golvföretag. Genom att satsa på kompetensutveckling inom såväl produktionsteknik som ekonomi och juridik vill man nå felfria leveranser. De företag som väljer att bli Auktoriserat Golvföretag granskas kontinuerligt av en oberoende revisor. Allt för att den som anlitar ett Auktoriserat Golvföretag ska veta att det enskilda företaget lever upp till ställda krav.

Vi har pratat med några framgångsrika golventreprenörer som menar att auktorisationen ger råg i ryggen och är grunden för ett välskött och lönsamt företag.

-Auktorisationen är ett paket som innehåller de minimikrav som beställarna ska ställa på oss golventreprenörer, menar Tomas Larsson som tillsammans med Thomas Svensson äger BBM Karlstad /BBM Norge med totalt 100 anställda. Krav på Auktoriserat Golvföretag, eller liknande, borde alltid skrivas in i föreskrivarnas upphandlingsunderlag. Då får man en trygg plattform för montering, skötsel och underhåll. Men sådant tar tid. Nu måste hela branschen verka för att få större genomslag för auktorisationen!

Per Andersson leder företaget Ljungby Golv med 28 anställda tillsammans med Rickard Hägg och Sonny Dellenmark.

-Auktorisationen är grunden för ett välskött och lönsamt företag som jag ser det. Kunskap om auktorisationen ska vara en trygghet för dem som upphandlar entreprenader. Auktorisationen innebär kontinuerlig kompetensutveckling, dokumenterad kvalitet och miljöledningsarbete, granskning genom extern revision och felfria entreprenader.

För Olle Jansson som äger och leder Olle Janssons Golvtjänst i Nora med nio anställda är en av de viktigaste sakerna det självförtroende som auktorisationen ger.

- Vi får råg i ryggen och självförtroende nog att våga säga ifrån när beställaren håller på att göra något alldeles galet, menar han. Kunderna märker att vi kan vår sak och vi blir respekterade för vårt yrkeskunnande. Auktorisationen är heller ingen etikett man bara sätter på sig utan det kräver en avsevärd ansträngning på flera områden. Man får en knuff framåt vad gäller ordning och reda, utbildning och inte minst miljöarbetet.

Mer information se www.auktorisation.se, www.golvbranschen.se eller kontakta Johan Aspelin, 070-326 05 03, johan@golvbranschen.se

kompetens \ kvalitet \ garanti
Auktorisationen administreras av Golvbranschen, GBR.
info@golvbranschen.se \ www.auktorisation.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.