Följ Golvbranschen

Auktoriserade golvföretag ger låg kostnad

Pressmeddelande   •   Okt 09, 2012 07:55 CEST

Behovet av tjänster med ett dokumenterat och garanterat innehåll ökar. Det menar Johan Aspelin, VD för Golvbranschen GBR som står bakom kvalitets- och miljöledningssystemet Auktoriserat Golvföretag.

- Jag tror de flesta av oss vill ha stöd i våra upphandlingsbeslut. Det kan gälla allt från enkla förbrukningsvaror till komplexa byggprocesser. För offentliga upphandlare, som ofta hanterar komplicerade projekt och stora pengar, blir den auktoriserade tjänsten en garanti för ett riktigt val som styr mot minskad miljöpåverkan och lägsta möjliga totalkostnad.

– Upphandlaren vinner såväl trygghet som en enklare process på att anlita ett Auktoriserat Golvföretag. Certifieringen styr i rätt riktning för alla parter, ett slags branschpaket baserat på ISO-systematik med nödvändig kompetens. Golventreprenören kan sitt jobb och sin tjänst på ett dokumenterat sätt.

Auktoriserat Golvföretag ingår i GBR. För att bli medlem i GBR krävs bland annat att företagets ekonomi är i god ordning. För att vara säker på att ett företag är auktoriserat kan man be att få se det certifikat som alla auktoriserade golvföretag får efter genomgången revision eller kontrollera på www.auktorisation.se där samtliga är listade.

-Man pratar ibland om att uppföljning och kontroll av upphandlade tjänster är dålig i offentlig verksamhet. Med ett auktoriserat företag har man chansen att följa upp och i efterhand se dokumentation i form av till exempel egenkontroller och avvikelserapportering. Alla företag granskas också via revision vilket borgar för god följsamhet till avtalade rutiner.

-De flesta kommuner har också en miljöpolicy att styra mot och den som arbetar med skattepengar bör följa riktlinjerna och hålla värdekedjan leverantör-entreprenör-slutkund obruten i syfte att nå lägsta möjliga totalkostnad, avslutar Johan Aspelin. Utveckling av upphandlingsrutiner är ett prioriterat område. Det visar inte minst Miljöstyrningsrådets uppdrag att vägleda kommuner och landsting i upphandlingsfrågor.

 

kompetens \ kvalitet \ garanti
Auktorisationen administreras av Golvbranschen, GBR.
info@golvbranschen.se \ www.auktorisation.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.