Följ Golvbranschen

Almedalsgolv utvecklar branschen

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2014 15:31 CEST

Kubbtrappor i ask från Almedalsgolv, Göteborgs stadsbibliotek. Golventreprenör Celander. Ritat av Erseus Arkitekter.

-Vi vill påverka och vara delaktiga i golvbranschens utveckling, säger Jonas Lanner på Almedalsgolv i Göteborg. Därför går vi nu in som aktivt stödjande leverantör till Auktoriserat Golvföretag och bidrar till branschutvecklingen med vår specifika kompetens inom massiva trägolv.
Almedalsgolv är därmed företag nummer 25 som tar steget upp att bli aktiv leverantör och stötta Golvbranschens kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökoncept Auktoriserat Golvföretag.

-Massiva trägolv, som kubbgolv och ädelträtiljor, är en liten nisch där faktorer som underlag, limning och produktkännedom är avgörande för slutresultatet. Går något snett innebär det stora extrakostnader och inte minst badwill för oss. Därför säljer vi aldrig direkt till stora byggbolag, utan kräver att affären går genom skickliga, kunniga hantverkare som vi litar på. Då blir det nästan uteslutande entreprenörer i auktoriserade golvföretag. De tänker rätt, ställer rätt frågor och kör inte bara på om de märker att något inte stämmer. Det är tryggt för oss och tryggt för beställaren.

-Jag är en enkel person och vill inte ha problem i onödan. Därför jobbar jag bara med sådant jag tror på och sådant jag vet fungerar, avslutar Jonas Lanner.

Auktoriserat Golvföretag är ett verktyg som förenklar upphandling av golventreprenad. Den som anger Auktoriserat Golvföretag (eller liknande) i underlaget väljer en golventreprenör med full kompetens och aktuell utbildning. Alla auktoriserade golvföretag bedriver dokumenterat kvalitets- och miljöledningsarbete enligt en kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplan (KMA-plan). En regelbunden, oberoende revision garanterar att planer och utbildning fullföljs. 

De leverantörer som väljer att aktivt stödja Auktoriserat Golvföretag ser till att golvföretagen bibehåller sin aktuella kompetens genom uppdateringar inom material, teknik och underhåll.

Fakta;
Almedalsgolv tillverkar och säljer massiva trägolv av typerna tiljor i ädelträ (ek och Douglasgran), kubbgolv samt den egna produkten industriparkett DESIGN 2.0 som inte kräver slipning och behandling på plats utan kan tas i bruk i princip omgående. Jonas Lanners pappa Karl-Gustav startade verksamheten på 60-talet och Almedalsgolv är fortfarande ett familjeägt företag. Huvudkontoret ligger i Kungsbacka. I Stockholm finns en utställningslokal, öppen enbart för beställare och branschfolk. www.almedalsgolv.se

Golvbranschens auktorisation ”Auktoriserat Golvföretag” har fått stort genomslag. Idag finns 80 procent av golvläggarkapaciteten inom auktoriserade företag. Auktoriserade företag har rätt kompetens genom obligatorisk utbildning och krav på dokumenterade kvalitets- och miljöplaner. Företagen granskas av oberoende revisor var 12-22 månad.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.