Följ Golvbranschen

Allt om byggkeramik i fickan

Pressmeddelande   •   Sep 04, 2014 11:37 CEST

Ur Handbok Byggkeramik; Byte av befintlig plastmatta

Handbok Byggkeramik är sedan i somras tillgänglig direkt på arbetsplatsen via mobil, läsplatta och dator. Den digitala handboken beskriver pedagogiskt och steg för steg de arbetsmoment som ingår i kakel- och klinkerjobb i både torra och våta utrymmen. Handfasta tips och råd, branschregler och lagstiftning presenteras liksom teknisk information och materialkunskap.

Här är några av de moment som beskrivs i handboken och som Golvbranschen ofta får frågor om;

- Färdigt utförande på montage av keramik vid fönster, golv och väggvinkel, ytter- och innerhörn och liknande.

- Så här delreparerar man tätskikt av plast i våtrum!

- Källare/platta på mark. Kan man anlägga badrum där?

- Hur byter man ut/reparerar keramiska plattor i våtutrymmen?

- Placering av fönster i våtrum, vad gäller?

- Vägghängd WC – tätskikt och anslutningar

Handbok Byggkeramik uppdateras kontinuerligt. Den riktar sig till montörer och arbetsledare men också besiktningsmän, projektörer, byggherrar, projektledare, leverantörer och försäkringsbolag har stor nytta av den digitala byggkeramikhandboken. Förutom praktiska tillvägagångssätt beskrivs även historik över relevanta lagar och regler (när de tillkom och när de förändrades), en sammanfattning av allmän bygglagstiftning och AB04 samt vad Konsumenttjänstlagen stadgar om entreprenörens ansvar och rättigheter.

Abonnemang på Handbok Byggkeramik i ny digital version för mobil, läsplatta och dator ingår i medlemskapet i GBR. Övriga kan prenumerera på handboken via GBRs webbshop. Totalt fem användarkonton får då tillgång till all information samt löpande uppdateringar.

Läs gärna mer om Handbok Byggkeramik i Golv till Tak nr 5/14


Golvbranschen GBR är en rikstäckande paraplyorganisation för samtliga branschled och representerar 300 golventreprenörer och 41 golvleverantörer. GBR arbetar bland annat med information, forskning samt teknisk och juridisk rådgivning. Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökonceptet Auktoriserat Golvföretag administreras av GBR, liksom GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.