Följ Golvbranschen

Årets revisioner klara; Auktorisation som fungerar

Pressmeddelande   •   Dec 20, 2011 13:45 CET

Höstens revision av de auktoriserade golvföretagen är nu avslutad.

-Sedan i oktober har jag granskat 33 auktoriserade golvföretag, säger Ulf Ström, oberoende revisor. Genomgående håller företagen en hög standard. Verksamhetsplaner, kvalitets- och miljöpolicy håller måttet. Skulle något av målen inte ha uppnåtts så går det att komplettera för att få behålla auktorisationen.

Nästa år kommer 100 av de 142 företag som valt att bli Auktoriserat Golvföretag att få sin verksamhet granskad av en oberoende revisor.

- Som ny revisor har jag gått igenom alla företagets dokument oavsett resultat från tidigare revisioner och skapat en egen bild av verksamheten, fortsätter Ulf. En punkt jag vill fokusera på inför kommande år är miljömålen som behöver formuleras och följas upp bättre.

-Överallt dit jag kommit har jag känt mig mycket välkommen vid mina besök. Det är ett gott tecken att företagarna ser positivt på den här formen av insyn, granskning och möjlighet till utveckling.

Ulf har vid sina resor i landet också gjort besök hos offentliga beställare som kommuner och landsting, men även hos privata byggherrar, för att berätta om auktorisationen.

-Det verkar faktiskt som om beställarna helt enkelt inte känner till Auktoriserat Golvföretag. Här har hela branschen ett gemensamt ansvar för att på alla sätt få ut budskapet, säger Ulf Ström avslutningsvis. Jag tror branschen ska skryta lite mer! Berätta om auktorisationen och vad den innebär på webbplatser, fakturor och bilar, överallt där företaget kommer i kontakt med kunder och upphandlare!

Golvbranschens auktorisation ”Auktoriserat Golvföretag” har fått stort genomslag. Nu utförs över 80% av alla golvinstallationer av auktoriserade företag. Auktoriserade företag har rätt kompetens genom obligatorisk utbildning och krav på dokumenterade kvalitets- och miljöplaner. Företagen granskas av oberoende revisor var 12-22 månad.

kompetens \ kvalitet \ garanti
Auktorisationen administreras av Golvbranschen, GBR.
info@golvbranschen.se \ www.auktorisation.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.