Följ Golvbranschen

Utbildning för golvslipning och ytbehandling

Nyhet   •   Mar 27, 2012 07:55 CEST

Nyligen hölls fördjupningskursen i golvslipning och ytbehandling i Hässleholm. Kursen går i Golvbranschens regi och tar upp fyra områden; arbetsmiljö, träkunskap och slipning, olika ytbehandlingar samt underhåll av trägolv. Ett tiotal golventreprenörer från Ystad i söder till Farsta i norr hade samlats för att lyssna på Björn Törnquist, Welin & Co och Lars Lindgren från Duri som höll i utbildningen. Nästa kurstillfälle blir i Umeå den 30 maj.  
 
Deltagarna ska efter genomgången kurs känna till och kunna undvika de vanligast förekommande felen vid slipning, veta hur man gör en riskbedömning och vilken skyddsutrustning som krävs vid arbetet. Föreläsare från branschen står för undervisning och praktiska exempel. Kursen genomförs under en heldag och omfattar även ett kunskapsprov. De godkända deltagarna får sedan ett diplom som publiceras på www.golvbranschen.seGolvbranschens auktorisation ”Auktoriserat Golvföretag” har fått stort genomslag. Nu utförs över 80% av alla golvinstallationer av auktoriserade företag. Auktoriserade företag har rätt kompetens genom obligatorisk utbildning och krav på dokumenterade kvalitets- och miljöplaner. Företagen granskas av oberoende revisor var 12-22 månad.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.