Följ Golvbranschen

Trygga golvkunder med AK 86

Nyhet   •   Apr 25, 2014 10:23 CEST

Vad avtalade vi egentligen? Samarbetet mellan konsument och hantverkare är inte alltid helt smärtfritt. Att skriva ett avtal där de grundläggande enheterna finns med är bästa sättet att undvika problem längre fram, men det kan vara knepigt att få med allt det viktiga om man inte är van. Därför utarbetade Golvbranschen redan 1986 ett standardavtal som hjälpmedel för privatkunder vid upphandling av golvarbeten.

Avtalet, som kallas AK 86, togs fram efter samråd med Konsumentverket och ger konsumenten ett extra skydd utöver det grundskydd som redan stadgas i Konsumenttjänstlagen. Dokumentet AK 86 har uppdaterats med ett tillägg för att hantera frågor om ROT-avdrag. Avtalen finns att hämta på www.golvbranschen.se

Att en sådan modell är angelägen visar inte minst den nu aktuella lanseringen av Hantverkarformuläret 14, en generell avtalsmall som ska täcka in hela skalan av hantverkartjänster. Hantverksformuläret 14 omfattar inte Golvbranschens Golvgaranti eller den specifika problematik som existerar i avtal avseende tjänster som Golvbranschen, GBRs anslutna företag i huvudsak utför och därför är AK 86 fortsätt bäst för såväl kund som företag i golvbranschen.


Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.