Följ Golvbranschen

På kurs mot bättre lönsamhet

Nyhet   •   Okt 29, 2013 07:45 CET

Vilka dagliga aktiviteter kan jag göra för att utveckla våra tjänster? Hur leder jag verksamheten och hur kan vi sälja mer till befintliga kunder? De flesta som startar golvföretag är duktiga på just golv.  Kursen ”Styra, leda, utveckla och sälja” lägger fokus på att utbilda hantverkaren till chef och genom praktiska övningar utveckla ledarskap, planering och kundvård. Målet är lönsamma och effektiva företag.

Kursen inspirerar deltagarna att lyfta blicken över det dagliga. Vad är till exempel skillnaden mellan det som är bråttom och det som är viktigt? Som ledare gäller det att föra in perspektiv i verksamheten. Det är inte det som händer just nu som ska styra företaget. I stället handlar det om att planera för vad vi gör nästa vecka, nästa månad och nästa år.

Hur man utvecklar relationen med befintliga kunder är ett annat fokusområde, eftersom det är minst lika viktigt att vårda kunderna man har som att satsa på nya kunder. Under kursdagen får deltagarna praktiska tips kring hur man kan jobba med olika slags kundrelationer.

Heldagskursen för max 10 deltagare riktar sig till vd/ägare i företag som är anslutna till Golvbranschen, GBR. Den ges nästa gång torsdag 28 november hos Aledri i Spånga, ett företag som är specialiserade på ledning och utveckling i hantverksföretag.

Golvbranschens auktorisation ”Auktoriserat Golvföretag” har fått stort genomslag. Idag finns 80 procent av golvläggarkapaciteten inom auktoriserade företag. Auktoriserade företag har rätt kompetens genom obligatorisk utbildning och krav på dokumenterade kvalitets- och miljöplaner. Företagen granskas av oberoende revisor var 12-22 månad.Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.