Följ Golvbranschen

Högt tempo i golvbranschen

Nyhet   •   Dec 13, 2016 11:01 CET

Lönsamheten och orderingången är ok eller till och med bra. Däremot kan man göra mycket mer för att säkra återväxten i branschen. Det är den tydliga bild som kommer fram i Golvbranschens höstenkät bland golvföretagen.

Hela 69 procent uppger att de har kapacitetsbrist och saknar golvläggare. Av dessa säger 14 procent att de skulle behöva så många som tre till fem fler! Samtidigt är villigheten att ta emot lärlingar låg. Bara 33 procent har en eller flera skollärlingar på företaget. Läget är något lite bättre vad gäller anställda lärlingar. Här har 64 procent en eller flera icke fullbetalda lärlingar.

Orderingången är generellt god hos de företag som tillfrågats. 56 procent svarar att ingången är hög medan 36 procent anger mellanhög. Samtidigt menar man att utvecklingen vad gäller lönsamhet inte riktigt hänger med. En majoritet av företagen, 60 procent, uppger att lönsamheten är ok och 27 säger att den är god.

Enkäten visar alltså i dagsläget en ljus bild av golvbranschen. Däremot behöver branschen jobba målmedvetet och på olika sätt för att säkra återväxt och kompetens i framtiden.

Se alla svaren i "GBR tar tempen på branschen" i det relaterade dokumentet längst ned.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.