Följ Golvbranschen

Golvläggare bästa framtidsyrket

Nyhet   •   Feb 03, 2017 10:59 CET

Golvläggarelever har lektion på Stockholms Byggtekniska Gymnasium

Golvläggare är det man ska satsa på om man vill ha jobb i framtiden. Det visar Arbetsförmedlingens alldeles färska prognos om framtidsyrken. Återigen pekar siffrorna på golvläggare som ett av de säkraste yrkena för den som vill få jobb efter gymnasiet.

- Prognosen bekräftar branschens egen bild. Våra medlemsföretag har svårt att hitta arbetskraft, säger Johan Aspelin, VD för Golvbranschen, GBR.

- Det visar inte minst den undersökning vi gjorde bland golvföretagen i oktober. Hela 69 procent uppger att de har kapacitetsbrist och behöver fler golvläggare. Av dessa säger 14 procent av företagen att de skulle behöva ytterligare tre till fem golvläggare för att klara efterfrågan.

- Att få ungdomar att hitta till, och slutföra, gymnasieprogram som ger jobb är en viktig uppgift för oss som branschorganisation. Tillsammans med Stockholms Byggtekniska Gymnasium håller vi just nu på att utveckla golvläggarutbildningen för att göra den ännu mer relevant för elever och arbetsmarknad.

- Modellen kommer sedan att spridas vidare till bygg- och anläggningsprogram med inriktning husbyggnad på gymnasieskolor i övriga landet, säger Johan Aspelin.

Två gånger om året gör Arbetsförmedlingen en prognos om framtidsutsikterna för olika yrken. Den visar att arbetsmarknaden för golvläggare ser mycket ljus ut de närmaste 5 till 10 åren.

Så här blir du golvläggare – information från Golvbranschen »

Arbetsförmedlingens prognos – SVT Nyheter »

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.