Följ Golvbranschen

Bli en vinnare på marknaden!

Nyhet   •   Jun 29, 2017 10:14 CEST

Bli en vinnare på golvmarknaden med ett brett utbud av auktoriserade tjänster

Att erbjuda ett brett utbud av tjänster och att kvalitetssäkra företaget genom auktorisation via branschorganisationer är ett vinnande koncept. Det kan flera framgångsrika golvföretag vittna om.
– Vi tar ansvar för hela kedjan och kan inte skylla ifrån oss på någon annan. Vårt breda, auktoriserade tjänsteutbud är tryggt för kunden, säger Ronnie Österberg på Metodgolv, ett företag som växer så det knakar.

-Aktörer på byggmarknaden vill ha det enkelt. Byggaren vinner fördelar med att anlita samma entreprenör till flera moment i byggprocessen. Med en firma som har auktoriserad kompetens inom flera områden går byggprocessen smidigare, det blir ett helhetstänk som också kan ge en bättre prisbild. Branschen är mycket prismedveten.

- Auktorisationen innebär utbildning och kompetens. Det är ett sätt att motivera pris. Vi höjer branschens status genom att leverera kvalitet, säger Ronnie Österberg.

Magnus Högström på Högström Golv i Gävle är inne på samma linje. Företaget har ett brett utbud av tjänster och är, precis som Metodgolv, både Auktoriserat Golvföretag och GVK-auktoriserat.

- Auktorisationen visar för omvärlden att vi är seriösa och fungerar som ett kvitto på att det vi gör tål att kontrolleras. Vi har just vunnit ytterligare en upphandling för kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna här i Gävle. För dem finns ett stort värde i det fackmannamässiga utförande som ligger inbyggt i auktorisationen. I deras senaste upphandlingsunderlag finns till och med ett skall-krav inskrivet om att golvtjänster ska utföras av ett auktoriserat företag (eller liknande).

Kvalitets- och miljöledningssystemet Auktoriserat Golvföretag, byggt på ISO 9001 och 14001 samt utförandekonceptet för våtrum, GVK, Golvbranschens Våtrumskontroll, har utvecklats för att motverka byggfusk och dåligt utförda jobb. De auktoriserade företagen utbildas och kontrolleras för att beställaren alltid ska vara säker på att utförandet stämmer överens med beställningen.

Företag som har båda auktorisationerna kan utföra allt från golvslipning och parkettläggning till tätskiktsarbeten och plattsättning. Genom sitt breda fullserviceutbud står de stadigt på marknaden.

- Att auktorisera sina tjänster är helt klart rätt väg framåt. De nya upphandlare som kommer ut på arbetsmarknaden nu är mer pålästa och inser värdet av att anlita auktoriserade företag som levererar pålitlig kvalitet, säger Magnus Högström.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.